Aktuálny deň praženia 15.10. utorok. Ďalší deň praženia 22.10. utorok. Doprava zadarmo na výdajne miesto Packeta od 49€. Rozvoz TN a blízke okolie od 30€.

Costarica Finca Arecas - Praženie a balenie: espresso 1kg

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(3)Počet hviezdičiek je 5 z 5
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
espresso 500g
espresso 500g
espresso 1kg
espresso 1kg

25,90 €
Na sklade
balenie
(0 balenie na sklade)

Costarica ponúka výbornú horskú kávu s chuťou čokolády lieskových orieškov a sladkosťou medu viac

Chuťový profil

čokoláda, lieskové oriešky, med

Región

Palmichal de Acosta, Tarrazú

Nadmorská výška

1600 m

Odroda

red catuai, caturra

 Spracovanie

washed

 Farmár

Rodolfo Valverde

Veľkosť farmy:

26 ha

 

 Príbeh

Finca Arecas je krásna farma nachádzajúca sa v Palmichal de Acosta, priamo na mieste, kde sa región Central Valley stretáva s regiónom Tarrazu. Káva vo Finca Arecas rastie v tieni rôznych druhov pôvodných stromov, krásna rieka Tabarcia tečie priamo v strede pozemku a cez farmu je množstvo obrovských veľkolepých skál. Zaujímavejšie ako krása tejto veľmi dobre udržiavanej farmy sa prihovára jej majiteľ Rodolfo Valverde. Vyrastal v chudobe, Rodolfo bol 6. zo 7 synov. Jeho rodičia sa ho vždy snažili vzdelávať. Od svojich 8 rokov cez letné prázdniny pracoval pri zbere kávy, aby nazbieral dosť peňazí na nákup školských uniforiem. Rodolfo, vždy pracovitý, zvedavý a šťastný, získal Finca Arecas pred 3 rokmi, keď sa mu naskytla dobrá príležitosť. Rodolfo má zvláštny vzťah ku káve, hovorí „káva mi dala všetko“. V ťažkej činnosti, kde mnohí bežne zlyhávajú, Rodolfo dokázal vytvoriť a šíriť hojnosť medzi svojou komunitou.

Táto káva bola spracovaná v Palmichal Mill. Po rozvlákňovaní čerešní sa 100 % slizu mechanicky odstránilo s použitím účinných zariadení, aby sa zabránilo použitiu prebytočnej vody. Potom zrná prechádzajú centrifluxom (tento stroj využíva odstredivú silu na odstránenie povrchovej vody a šetrenie energie počas sušenia), zrná potom vstupujú do rotačnej sušičky (známej ako Guardiola v Kostarike) na 38 hodín. Krivka sušenia počas tejto fázy je riadená softvérom, aby sa vždy dosiahlo pomalé a rovnomerné sušenie. Potom, čo káva odpočívala v pergamene počas dvoch mesiacov, bola mletá za sucha a triedená podľa hmotnosti, hustoty, veľkosti a farby. Palmichal Mill prísne environmentálne a sociálne normy. Malé množstvo vody použité počas procesu je 100% upravené.