Najbližšie pražíme utorok 20.5, ďalší deň praženia utorok 27.5. Doprava zadarmo na výdajne miesto od 49€. Rozvoz TN a okolie od 30€.

Vietnam Langbiang anaerobic 80h - Praženie a balenie: filter 500g

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(3)Počet hviezdičiek je 5 z 5
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
filter 250g
filter 250g
espresso 500g
espresso 500g
filter 500g
filter 500g

Pôvodná cena 22,90 €. Ušetríte 10% (2,30 €) 20,60 €
posledný kus
balenie

V chuťovom profile si môžeš vychutnať šťavnaté tropické ovocie, hrozienka a jemnú čokoládu viac

Chuťový profil

tropické ovocie, čokoláda, hrozienka

Región

Dalat, Lang Biang

Nadmorská výška

1500-1650 m

 Odroda

arabica- catimor hybrid

 Spracovanie

natural anaerobic 80h

 Farmár:

kooperácia rodín kmeňa K’Ho

Spracovateľ:

Zanya, Marián Takáč

 Popis

Vietnam Langbiang Anaerobic je výsledkom práce Slováka Mariána Takáča žijúceho vo Vietname. Práve on  vďaka svojej manželke Lim objavil svoju vášeň pre kávu. Lim pochádza z Etnickej menšiny K´ho, ktorá po generácie venuje pestovaniu kávy. Kávové zrno bolo dopestované pod horou Lang biang. V nadmorskej výške 1500 metrov. Jedná sa o odrodu Catimor hybrid, ktorá prirodzene zmutovala s pozostatkami Bourbonu a Typicy. Tieto odrody pôvodne do Vietnamu priniesli Francúzi.

Rodiny z kmeňa K´ho sa síce venovali pestovaniu kávy dlhé roky, ale obyčajnej komoditnej , ktorá bola nízkej kvality a dostávali za ňu minimálnu cenu. Do celého procesu zasiahol Marián, ktorý to zobral celé do svojich rúk, investoval prostriedky do nového vybavenia a aj do edukácie farmárov.  O procese spracovania nám Marián povedal: „ táto káva prešla 80h fermentáciou v čerešniach v uzatvorených sudoch bez prístupu kyslíka. Následne pomalé sušenie na afrických posteliach počas 3-4 týždňov. Mal som niekoľko testovacích lotov ešte predošlú sezónu s kratšími a dlhšími fermentáciami, ale zvolili sme pravé takú zlatu strednú cestu, kde je káva exoticky ovocná, trochu funky no stále veľmi čistá. Takže samotná fermentácia neprebíja vlastnosti danej kávy a odrody“.