Sumatra Kerinci Bakorah - Praženie a balenie: espresso 250g
Ovocná, sladká, šťavnatá s chuťou tropického ovocia a čerešní, taká je naša Kerinci
viac
Chuťový profil
hnedý cukor, karamel, tropické ovocie, čerešne
Región
Sumatra, Gunung Tujuh
Nadmorská výška
1400-1700 m
Odrody
Arabica – andung sari, sigarar utang
Spracovanie
washed
Farma
Koerintji Barokah Bersama
Vlastník
320 členov Koerintji Barokah Bersama družstva
Veľkosť farmy
2,5 ha
Popis
Naša káva z ostrova Sumatra dostala meno podľa združenia Koerintji Barokah Bersama, kde žije a hospodári 320 členov na náhornej plošine, ktorá leží na úpätí hory Kerinci. Mount Kerinci je jednou z mnohých sopiek v tichomorskom Ohnivom kruhu, 40 000-kilometrovej sérii 452 sopiek v tvare podkovy, ktoré sú súčasťou takmer neustáleho tanca erupcií a pohybov platní. Historické erupcie hory Kerinci zaručili, že okolitá oblasť je bujná a zelená s hlbokou zásobou úrodnej sopečnej pôdy.
Družstvo je riadené spoločnosťou Triyono, ktorá vedie členov pri spracovaní a pražení vlastných káv. Vedľa suchého mlyna majú plne vybavené pražiace zariadenie vrátane cupping laboratória.
Počas sezóny zberu sa káva zbiera ručne. Väčšinu práce zvyčajne vzkonáva najbližšia rodina. Po odbere je káva doručená do zberného strediska UPH, kde družstvo vykupuje kávové čerešne a kde sa káva spracováva pred jej presunom do centrálneho mlyna. UPH v podstate funguje ako malá umývacia stanica. Triyono dohliada na aktivity na deviatich staniciach UPH vo vlastníctve družstva a okolo nich.