Aktuálny deň praženia 10.12. utorok. Ďalší deň praženia 17.12. utorok. Doprava zadarmo na výdajne miesto Packeta od 49€. Rozvoz TN a blízke okolie od 30€.

Pri objednávke nad 100€ balíček kávy ako darček zdarma.

Sumatra Gayo Sesongot - Praženie a balenie: filter 500g

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(1)Počet hviezdičiek je 5 z 5
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
filter 250g
filter 250g
espresso 500g
espresso 500g
filter 500g
filter 500g

19,90 €
Na sklade
balenie
(0 balenie na sklade)

ovocná bomba zo Sumatry s chuťou tropického ovocia a tangerínky a medovou sladkosťou viac

Chuťový profil

tangerínka, citrusové ovocie, hnedý cukor, med

 Región

Bebesen

Nadmodská výška

1300- 1600m

 Odrody

 arabica-  abyssinia, ateng, caturra, gayo, timtim, typica

 Spracovanie

anaerobic honey

Farma

Farma Rakyat a asi 15 susedných fariem

 Vlastník

Aulia Kahpi

Veľosť farmy

1ha

Cupping score: 87,40b/100b

 Popis

V roku 2019 sa Aulia Kahfi umiestnil na 9. mieste v pohári Sumatra Prestige Cup za vynikajúci LOT wet-hulled. Aulia pestuje kávu na farme Rakyat, ktorú zdedil po svojej rodine. Výrobe kávy sa venuje už od raného dospievania, no vždy mal jedinečný záujem o špeciálne kávy. Keďže špeciálna káva nebola v jeho oblasti počas jeho tínedžerského veku veľmi žiadaná, Aulia strávil niekoľko rokov ťažbou a predajom Vesuvianitu, vzácneho kameňa, ktorý sa často nachádza v blízkosti sopiek. Odvtedy sa vrátil k výrobe kávy. Teraz, po tridsiatke, je Aulia podnikavý a podnikavý. Pomocou starej dodávky alebo auta svojho priateľa rozšíril svoje podnikanie nákupom niekoľkých vriec naraz od susedných farmárov. Zbiera a spracováva zrelé čerešne od farmárov zo štvrtí Lukup Sabun, Pantan Sile a Ratawali. Nedávno tiež začal kupovať čerešňu od Gegaranga (Jagonga Jegeta).

Aulia selektívne ručne zbiera zrelé červené čerešne alebo nakupuje čerešne od susedných farmárov. Čerešne fermentuje 24 hodín, pričom každých 12 hodín mení vodu. Po fermentácii Aulia rozdrví kávu a potom ju scedí asi 6 hodín a potom kávu opäť fermentuje 3 až 7 dní. Potom položí pergamen a zvyšný sliz na terasy, aby sa vysušil. Aulia často hrabe pergamen, aby sa zabezpečilo rovnomerné vysušenie. Sušenie pergamenu trvá približne 12 až 25 dní.