Sumatra Gayo Sesongot winey
Chuťový profil
čerešnový likér, cola, marakuja
Región
Bebesen
Nadmodská výška
1300- 1600m
Odrody
arabica- abyssinia, ateng, caturra, gayo, timtim, typica
Spracovanie
anaerobic natural
Farma
Farma Rakyat a asi 15 susedných fariem
Vlastník
Aulia Kahpi
Veľosť farmy
1ha
Cupping score: 88,75b/100b
Popis
V roku 2019 sa Aulia Kahfi umiestnil na 9. mieste v pohári Sumatra Prestige Cup za vynikajúci LOT wet-hulled. Aulia pestuje kávu na farme Rakyat, ktorú zdedil po svojej rodine. Výrobe kávy sa venuje už od raného dospievania, no vždy mal jedinečný záujem o špeciálne kávy. Keďže špeciálna káva nebola v jeho oblasti počas jeho tínedžerského veku veľmi žiadaná, Aulia strávil niekoľko rokov ťažbou a predajom Vesuvianitu, vzácneho kameňa, ktorý sa často nachádza v blízkosti sopiek. Odvtedy sa vrátil k výrobe kávy. Teraz, po tridsiatke, je Aulia podnikavý a podnikavý. Pomocou starej dodávky alebo auta svojho priateľa rozšíril svoje podnikanie nákupom niekoľkých vriec naraz od susedných farmárov. Zbiera a spracováva zrelé čerešne od farmárov zo štvrtí Lukup Sabun, Pantan Sile a Ratawali. Nedávno tiež začal kupovať čerešňu od Gegaranga (Jagonga Jegeta).
Aulia selektívne ručne zbiera zrelé červené čerešne alebo nakupuje čerešne od susedných farmárov. Pre túto šaržu „Winey“ sa čerešňa premyje a potom fermentuje 20 až 25 dní. Po fermentácii sa čerešňa znova umyje a potom sa pomaly ukladá na sušenie, kým nedosiahne správnu vlhkosť. Aulia často hrabáva kávu, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie.