Sumatra Gayo Sesongot
ovocná bomba zo Sumatry s chuťou tropického ovocia a tangerínky a medovou sladkosťou viac
Chuťový profil
tangerínka, citrusové ovocie, hnedý cukor, med
Región
Bebesen
Nadmodská výška
1300- 1600m
Odrody
arabica- abyssinia, ateng, caturra, gayo, timtim, typica
Spracovanie
anaerobic honey
Farma
Farma Rakyat a asi 15 susedných fariem
Vlastník
Aulia Kahpi
Veľosť farmy
1ha
Cupping score: 87,40b/100b
Popis
V roku 2019 sa Aulia Kahfi umiestnil na 9. mieste v pohári Sumatra Prestige Cup za vynikajúci LOT wet-hulled. Aulia pestuje kávu na farme Rakyat, ktorú zdedil po svojej rodine. Výrobe kávy sa venuje už od raného dospievania, no vždy mal jedinečný záujem o špeciálne kávy. Keďže špeciálna káva nebola v jeho oblasti počas jeho tínedžerského veku veľmi žiadaná, Aulia strávil niekoľko rokov ťažbou a predajom Vesuvianitu, vzácneho kameňa, ktorý sa často nachádza v blízkosti sopiek. Odvtedy sa vrátil k výrobe kávy. Teraz, po tridsiatke, je Aulia podnikavý a podnikavý. Pomocou starej dodávky alebo auta svojho priateľa rozšíril svoje podnikanie nákupom niekoľkých vriec naraz od susedných farmárov. Zbiera a spracováva zrelé čerešne od farmárov zo štvrtí Lukup Sabun, Pantan Sile a Ratawali. Nedávno tiež začal kupovať čerešňu od Gegaranga (Jagonga Jegeta).
Aulia selektívne ručne zbiera zrelé červené čerešne alebo nakupuje čerešne od susedných farmárov. Čerešne fermentuje 24 hodín, pričom každých 12 hodín mení vodu. Po fermentácii Aulia rozdrví kávu a potom ju scedí asi 6 hodín a potom kávu opäť fermentuje 3 až 7 dní. Potom položí pergamen a zvyšný sliz na terasy, aby sa vysušil. Aulia často hrabe pergamen, aby sa zabezpečilo rovnomerné vysušenie. Sušenie pergamenu trvá približne 12 až 25 dní.