Aktuálny deň praženia utorok 5.12. ( další deň praženia 12.12. utorok) Doprava zdarma cez Packetu od 45. Rozvoz TN a okolie pri objednávkach nad 25€.

Rwanda Kabyiniro organic natural - Praženie a balenie: filter 500g

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(1)Počet hviezdičiek je 5 z 5
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
filter 250g
filter 250g
espresso 500g
espresso 500g
filter 500g
filter 500g

18,50 €
Na sklade
balenie
(0 balenie na sklade)

Prírodne spracovaná Rwanda Kabyiniro s chuťou čierneho čaju, grepu, citrónu a sladkosťou jahôd a vanilky viac

Chuťový profil

čierny čaj, grep, citrón, jahody, vanilka

 Cupping score: 88 b

 Región

Kabyniro, Ngorero

Nadmorská výška

1600- 1950m

Odroda

Arabica – bourbon

Spracovanie

natural

 Vlastník

družstvo Kopiguka

 Certifikácia

Organic

Popis

V roku 2003 sa 28 farmárov v regióne Muhororo rozhodlo založiť družstvo, aby zvýšilo produkciu kávy a podporilo svoje príjmy. Táto počiatočná skupina pozostávala z 22 žien a 6 mužov. Okresné úrady im v kraji pridelili 30 hektárov a skupina pridelila pozemky každému členovi.

V roku 2004 sa skupina právne zaregistrovala ako družstvo Kopiguka. V roku 2012 postavili mini umývaciu stanicu na spracovanie kávy. Družstvo vypĺňalo dieru na trhu zberom a spracovaním kávy v regióne, kde iné umývacie stanice neboli.

Bohužiaľ, v dôsledku zlého manažmentu a vonkajších faktorov, ako je trh, družstvo nedokázalo zostať ziskové a v roku 2018 začali spolupracovať s Tropic Coffee, ktorí teraz stanicu riadia a prevádzkujú. Družstvo má aj naďalej na starosti hospodárenie na pozemkoch, ktoré im okres udelil. Ich spolupráca sa ukazuje ako zisková a pomáha členom platiť zdravotné poistenie, školné a ďalšie.

Región má vysoké ročné zrážky, ktoré sú ideálne na pestovanie kávy. Ročná teplota sa pohybuje od 16 do 21 stupňov Celzia, čo vytvára teplé dni a chladné noci, ktoré pomáhajú podporovať sladký, hustý rast čerešní.

Čerešne selektívne ručne zbierajú farmári a počas hlavnej sezóny najímajú. Poľnohospodári prinášajú čerešňu priamo do umývacej stanice. Pri príjme sa čerešňa plaví, aby sa odstránili všetky nedozreté alebo prezreté. Čerešne sa ukladajú na vyvýšené záhony, aby sa vysušili a často sa hrabú, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Sušenie čerešní trvá približne 30 dní.