Aktuálny deň praženia 15.10. utorok. Ďalší deň praženia 22.10. utorok. Doprava zadarmo na výdajne miesto Packeta od 49€. Rozvoz TN a blízke okolie od 30€.

Peru CO2 decaf organic - Praženie a balenie: espresso 500g

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(1)Počet hviezdičiek je 5 z 5
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
espresso 500g
espresso 500g
espresso 1kg
espresso 1kg

15,50 €
Na sklade
balenie
(0 balenie na sklade)

Bezkofeínová káva s chuťou jablka, karamelu a tmavej čokolády viac

Chuťový profil

jablko, karamel, tmavá čokoláda

 Región

rôzne oblasti Peru

Nadmorská výška

1200 – 1600m

Odrody

arabica - Bourbon, Catimor, Caturra, Pache, Typica

 Spracovanie

washed

Metóda dekofeinácie

CO2

Vlastník

Drobní farmári v Peru

Príbeh

Drobní farmári v hornatej krajine Peru organicky pestujú kávu na pozemkoch, ktoré sú zvyčajne menšie ako 1 hektár. Teplé dni a chladné noci z lokalít ich fariem v nadmorskej výške 1 200 až 1 600 metrov nad morom vytvárajú ideálne podmienky pre pestovanie hustých, sladkých kávových čerešní.

Farmári v Peru zvyčajne spracúvajú kávu na vlastných farmách metódou Fully wash. Čerešňa sa zvyčajne drví, fermentuje a suší na slnku. Menší farmári tradične používali plachty položené na zemi alebo pod strechou svojich domovov. Družstvá čoraz častejšie zriaďujú centralizované sušiace zariadenia – zvyčajne vyvýšené záhony alebo sušiarne, kde sú členovia vyzývaní k sušeniu pergamenu. Niektorí farmári si začínajú osvojovať tieto praktiky na svojich vlastných farmách a sušiace skleníky a parabolické záhony sú čoraz bežnejšie, pretože farmári sa orientujú na špeciálne trhy.

 Následne je káva upravovaná metódou CO2 aby sa zbavila kofeínu. Proces CO2 je podobný ako swiss decaf proces, metóda bez rozpúšťadla. Rozdiel medzi rozpúšťadlovými a nerozpúšťacími metódami je v tom, že rozpúšťadlové metódy využívajú umelo získané chemikálie, zatiaľ čo nerozpúšťacie metódy používajú prirodzene sa vyskytujúce.

 K dekofeinácii CO2 dochádza v oceľovej nádobe. Kávevé zrno, ktoré bolo namočená vo vode, sa uzavrie v nádobe. Potom cez zrno cirkuluje superkritický oxid uhličitý – pod tlakom 1 000 libier a pri teplote asi 93 stupňov Celzia. Extrahovaný kofeín sa potom odstráni z CO2