Aktuálny deň praženia 23.7 utorok ( další deň praženia 28.7. NEDEĽA)Doprava zdarma na výdajné miesto od 45. Rozvoz TN a okolie pri objednávkach nad 30€.                         

 Od 29.7-2.9. zmena dni praženia viď "NOVINKY"

Nicaragua Finca El Ciprés natural anaerobic - Praženie a balenie: espresso 250g

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
espresso 500g
espresso 500g

9,50 €
Na sklade
balenie
(0 balenie na sklade)

Káva so stredným telom a nízkou kyslosťou s chuťou čučoriedok, smotany a mliečnej čokolády. viac

Chuťový profil

 čučoriedky, smotana, čokoláda

 Región

Nueva Segovia

 Nadmorská výška

1160-1400 m

 Odroda

arabica- parainema

 Spracovanie

natural anaerobic

 Certifikácia

microlot

Farmár

Isacio Javier Albir Vilchez

Príbeh

Majiteľ Isacio Javier Albir Vilchez kúpil Finca El Ciprés v roku 2010, a je treťou generáciou rodinného producenta, ekonóma, otca 3 detí a nadšenca pre svet kávy a ochranu životného prostredia. Farma sa spočiatku využívala ako pastviny pre dobytok, postupne sa vymedzovali plochy na pestovanie kávy a lesná plocha. V roku 2016 Isacio zasadil 2 500 borovíc s cieľom zalesniť oblasť. Farma má celkovú rozlohu 21 ha a zamestnáva 15 stálych pracovníkov. Okolo 17 ha v nadmorskej výške 1160-1400 m.n.m. pestujú variety Marcelleza, Catuai, Java, Maracaturra, Geisha a Ovata v tieni, ktoré poskytuje Bucaro (pôvodný citrusový strom), banánovníky a stromy Guava.