Nicaragua Finca El Ciprés natural anaerobic
káva so stredným telom a nízkou kyslosťou s chuťou čučoriedok, smotany a mliečnej čokolády. viac
Chuťový profil
čučoriedky, smotana, čokoláda
Región
Nueva Segovia
Nadmorská výška
1160-1400 m
Odroda
arabica- parainema
Spracovanie
natural anaerobic
Certifikácia
microlot
Farmár
Isacio Javier Albir Vilchez
Príbeh
Majiteľ Isacio Javier Albir Vilchez kúpil Finca El Ciprés v roku 2010, a je treťou generáciou rodinného producenta, ekonóma, otca 3 detí a nadšenca pre svet kávy a ochranu životného prostredia. Farma sa spočiatku využívala ako pastviny pre dobytok, postupne sa vymedzovali plochy na pestovanie kávy a lesná plocha. V roku 2016 Isacio zasadil 2 500 borovíc s cieľom zalesniť oblasť. Farma má celkovú rozlohu 21 ha a zamestnáva 15 stálych pracovníkov. Okolo 17 ha v nadmorskej výške 1160-1400 m.n.m. pestujú variety Marcelleza, Catuai, Java, Maracaturra, Geisha a Ovata v tieni, ktoré poskytuje Bucaro (pôvodný citrusový strom), banánovníky a stromy Guava.