Aktuálny deň praženia 15.10. utorok. Ďalší deň praženia 22.10. utorok. Doprava zadarmo na výdajne miesto Packeta od 49€. Rozvoz TN a blízke okolie od 30€.

Nicaragua Finca El Ciprés natural anaerobic

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
espresso 500g
espresso 500g

od 9,50 €
balenie

káva so stredným telom a nízkou kyslosťou s chuťou čučoriedok, smotany a mliečnej čokolády. viac

Chuťový profil

 čučoriedky, smotana, čokoláda

 Región

Nueva Segovia

 Nadmorská výška

1160-1400 m

 Odroda

arabica- parainema

 Spracovanie

natural anaerobic

 Certifikácia

microlot

Farmár

Isacio Javier Albir Vilchez

Príbeh

Majiteľ Isacio Javier Albir Vilchez kúpil Finca El Ciprés v roku 2010, a je treťou generáciou rodinného producenta, ekonóma, otca 3 detí a nadšenca pre svet kávy a ochranu životného prostredia. Farma sa spočiatku využívala ako pastviny pre dobytok, postupne sa vymedzovali plochy na pestovanie kávy a lesná plocha. V roku 2016 Isacio zasadil 2 500 borovíc s cieľom zalesniť oblasť. Farma má celkovú rozlohu 21 ha a zamestnáva 15 stálych pracovníkov. Okolo 17 ha v nadmorskej výške 1160-1400 m.n.m. pestujú variety Marcelleza, Catuai, Java, Maracaturra, Geisha a Ovata v tieni, ktoré poskytuje Bucaro (pôvodný citrusový strom), banánovníky a stromy Guava.