Aktuálny deň praženia 21.4 pondelok. Objednávky odosielame utorky a štvrtky. Viac info TU. Doprava zadarmo na výdajne miesto od 49€.

Mexico Maura Morales - Praženie a balenie: espresso 1kg

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
espresso 500g
espresso 500g
espresso 1kg
espresso 1kg

30,90 €
Na sklade
balenie

šálka kávy na každý deň s chuťou karamelu, horkej čokolády, kakaa a ananásu viac

Chuťový profil 

ananás, karamel, horká čokoláda, kakao

 Región

Ixhuatlan, Veracruz

Nadmorká výška

1200m

 Odrody

sarchimor, gesha, colombia

Spracovanie

washed

Vlastník

Maura Morales Narciso

Cupping scóre 84,25b/100b

 

Popis

Družstvo Maura Morales Narciso sa nachádza v malebnej zóne Zona de Crucero Ixhuatlan Veracruz a je kolektívom oddaných výrobcov kávy, ktorí ako rodina spolupracujú už viac ako tri roky. Farma, ktorá sa nachádza v nadmorskej výške 1200 metrov nad morom, sa špecializuje na pestovanie známych odrôd kávy Geisha Colombia a Sarchimor. Na čele skupiny stoja Irais Morales Cervantes, Maria Linez Hernandez Velazquez a Susana Cervantes Gonzales, ktorí vnášajú svoje spoločné odborné znalosti a vášeň do každej fázy procesu výroby kávy. Tento rodinný tím produkuje značné množstvo kávy. Farma, na ktorej pracuje 10 až 12 rodín, sa zaviazala k ekologickým a trvalo udržateľným poľnohospodárskym postupom. Káva sa pestuje v tieni s mimoriadnou pozornosťou na prerezávanie, ktoré sa vykonáva dvakrát ročne. Používajú sa organické aj chemické hnojivá, prihnojovanie sa robí dvakrát ročne. Kávové čerešne sa zbierajú ručne, vďaka čomu sa na spracovanie vyberú len tie najzrelšie čerešne.

Spracovanie kávy je podrobný a starostlivý postup. Po zbere prechádzajú červené čerešne fermentačným procesom, ktorý trvá 8 až 10 hodín, po ktorom nasleduje dôkladné umývanie a sušenie na zarandách. Po spracovaní sa káva skladuje v čistých skladoch, aby si zachovala svoju kvalitu, kým nebude pripravená na export. Ich vízia do budúcnosti zahŕňa rozšírenie skupiny, zapojenie celej dediny a povzbudenie mladej generácie, aby videla potenciál a ziskovosť pestovania kávy. Tento holistický prístup podčiarkuje ich záväzok nielen k výrobe kvalitnej kávy, ale aj k rozvoju komunity a starostlivosti o životné prostredie.