Kenya Juliana Kiambu AA - Praženie a balenie: espresso 250g
Chuťový profil
brusnice, grep, citrusové ovocie, pražené mandle
Región
Komothai, Githunguri ,Kiambu
Nadmodská výška
1680- 1750m
Odrody
arabica – SL28, ruiru 11
Spracovanie
washed
Vlastník
Joel & Julia Njoroge Gakubu
Farma
Juliana farm
Popis
Naša nová káva Kenya Juliana Kiambu pochádza z farmy Joela a Julie Njoroge Gakubu, Juliana Farm. Má bohatú históriu zakorenenú v dlhoročnej rodinnej tradícii pestovania kávy. Joel zdedil farmu po svojom otcovi, ktorý pestoval kávu od roku 1980. Spolu so svojimi súrodencami Joel pokračuje v rodinnom dedičstve pestovaním kávy a jej dodávaním do Farmers' Cooperative Society (FCS), kde je počas spracovania zachovaná sledovateľnosť. Pri pohľade do budúcnosti majú Joel a Julia jasnú víziu do budúcnosti a to pokračovať vo výrobe a spracovaní špeciálnej kávy. Zameraním sa na špeciálnu kávu sa snažia predviesť jedinečné chute a vlastnosti ich mikroklímy a kultivačného úsilia.Joel a Julia sú veľmi hrdí na to, že praktizujú regeneratívne poľnohospodárstvo. Používajú prerezávanie, zmenu cyklu, minimálne obrábanie pôdy a agrolesnícke techniky. Veria v praktizovanie týchto metód, pretože nielenže zabezpečujú udržateľnosť pôdy, ale prispievajú aj k celkovému zdraviu a biodiverzite ekosystému farmy. Primárne sa spoliehajú na rodinnú prácu, väčšinou Joela a Juliu s pomocou rodinných príslušníkov. Spoločne neúnavne pracujú na riadení a dohľade nad operáciami a zachovávajú si praktický prístup, aby zabezpečili najvyššie štandardy kvality a starostlivosti. Počas hlavnej sezóny si tiež najímajú robotníkov na podporu zvýšeného pracovného zaťaženia.
Kenské kávy sú klasifikované podľa veľkosti. Fazuľa AA má najväčšiu veľkosť. Kávy triedy AA sú tie, ktoré majú veľkosť screen 17/18, čo znamená, že sú väčšie ako 7,2 milimetra.