Aktuálny deň praženia 11.2. utorok. Ďalší deň praženia 16.2. NEDEĽA. Doprava zadarmo na výdajne miesto Packeta od 49€. Rozvoz TN a blízke okolie od 30€.

Kenya Juliana Kiambu AA - Praženie a balenie: espresso 250g

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
filter 250g
filter 250g
espresso 500g
espresso 500g
filter 500g
filter 500g

9,90 €
Na sklade
balenie
(0 balenie na sklade)

ovocná káva z umývacej stanice Juliana Kiambu s chuťou brusníc, citrusového ovocia s dochuťou pražených mandlí viac

Chuťový profil

brusnice, grep, citrusové ovocie, pražené mandle

 Región

Komothai, Githunguri ,Kiambu

Nadmodská výška

1680- 1750m

 Odrody

arabica – SL28, ruiru 11

 Spracovanie

washed

 Vlastník

Joel & Julia Njoroge Gakubu

Farma

Juliana farm

 Popis

Naša nová káva Kenya Juliana Kiambu pochádza z farmy Joela a Julie Njoroge Gakubu, Juliana Farm. Má bohatú históriu zakorenenú v dlhoročnej rodinnej tradícii pestovania kávy. Joel zdedil farmu po svojom otcovi, ktorý pestoval kávu od roku 1980. Spolu so svojimi súrodencami Joel pokračuje v rodinnom dedičstve pestovaním kávy a jej dodávaním do Farmers' Cooperative Society (FCS), kde je počas spracovania zachovaná sledovateľnosť. Pri pohľade do budúcnosti majú Joel a Julia jasnú víziu do budúcnosti a to pokračovať vo výrobe a spracovaní špeciálnej kávy. Zameraním sa na špeciálnu kávu sa snažia predviesť jedinečné chute a vlastnosti ich mikroklímy a kultivačného úsilia.Joel a Julia sú veľmi hrdí na to, že praktizujú regeneratívne poľnohospodárstvo. Používajú prerezávanie, zmenu cyklu, minimálne obrábanie pôdy a agrolesnícke techniky. Veria v praktizovanie týchto metód, pretože nielenže zabezpečujú udržateľnosť pôdy, ale prispievajú aj k celkovému zdraviu a biodiverzite ekosystému farmy. Primárne sa spoliehajú na rodinnú prácu, väčšinou Joela a Juliu s pomocou rodinných príslušníkov. Spoločne neúnavne pracujú na riadení a dohľade nad operáciami a zachovávajú si praktický prístup, aby zabezpečili najvyššie štandardy kvality a starostlivosti. Počas hlavnej sezóny si tiež najímajú robotníkov na podporu zvýšeného pracovného zaťaženia.

Kenské kávy sú klasifikované podľa veľkosti. Fazuľa AA má najväčšiu veľkosť. Kávy triedy AA sú tie, ktoré majú veľkosť screen 17/18, čo znamená, že sú väčšie ako 7,2 milimetra.