Cena
od 10,90 €

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g filter 250g espresso 500g filter 500g
čistá ovocná šálka keňskej kávy s chuťou citrusového ovocia, malín a medovou sladkosťou viac

Chuťový profil

citrusové ovocie, maliny, vanilka, med

 Región

Kibugu, Embu

Nadmodská výška

1650- 1800m

 Odrody

arabica – batian, ruiru 11, SL28, SL34

 Spracovanie

washed

 Vlastník

1100 drobných farmárov z družstva Kibugu

Farma

Gicherori factory

Cupping score: 88b

 Popis

Naša nová káva Kenya Gicherori pochádza z Kibugu v okrese Embu, na svahoch hory Mount Kenya. Prevádzkuje ju Kibugu Farmers Cooperative Society (FCS) spolu s továrňami Kathkwa, Ndunduri, Gikirima a Ngerwe. Niektoré z nich sú v špecializovanej komunite známe svojím zameraním na výnimočnú kvalitu. 

Spoločnosť Gicherori, založená v roku 1994, spolupracuje s približne 1 100 miestnymi farmármi, ktorí pestujú Ruiru 11, SL28, SL38 a Batian v nadmorských výškach siahajúcich až do 1 800 metrov nad morom. Oblasť okolo továrne je husto osídlená a väčšina farmárov sa stará o 100 až 1 000 kávovníkov.

Spoločnosť Gicherori má dlhodobé ciele na podporu produkcie kávy propagáciou udržateľných postupov a rozšírením prístupu k odbornej príprave a vzdelávaniu pre svojich členov. Továreň tiež prevádzkuje demonštračný pozemok, ktorý môžu farmári navštíviť, aby sa naučili a porovnali techniky s technikami na svojich vlastných farmách. 

Kávové čerešne starostlivo zbierajú drobní farmári v čase najvyššej zrelosti a dodávajú ich do továrne na spracovanie. Čerešne prechádzajú metódou dôkladného premytia, pri ktorej sa najprv triedia a potom rozdrvia, aby sa odstránila vonkajšia šupka. Pergamen sa potom fermentuje v betónových nádržiach 12 až 16 hodín, v závislosti od teploty a klimatických podmienok, aby sa rozložil sliz. Po fermentácii sa pergamen premyje cez triediace kanály s použitím sladkej vody. Počas hlavnej sezóny sa káva zvyčajne namáča 24 hodín predtým, ako sa prenesie na vyvýšené záhony na sušenie. 

Proces sušenia trvá 7 až 14 dní, pričom pracovníci pergamen často otáčajú a prikrývajú počas najteplejšej časti dňa, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie a predišlo sa chybám. 

Kávy triedy AA sú tie, ktoré majú veľkosť screen 17/18, čo znamená, že sú väčšie ako 7,2 milimetra.

%s ...
%s
%image %title %code %s