Kenya Endebess natural - Praženie a balenie: espresso 250g
Chuťový profil
jahodový džem, čučoriedky, mango a dezertné víno
Región
Trans Nzoiya/Northern Rift Valley
Nadmodská výška
1750- 1950m
Odrody
arabica – batian, ruiru 11, SL28, SL34
Spracovanie
natural
Farma
Endebess Estate
Vlastník
Kaitet Tea Plantation
Cupping score: 86,25b/100b
Popis
Endebess Estate sa nachádza v severnej časti kenského údolia Ri, neďaleko mesta Kitale v okrese Trans Nzoiya. Endebess Estate má približne 758 hektárov celkovej rozlohy, z toho 248 hektárov pripadá na kávu. Táto naturálne spracovaná káva je úplne premytá sladkou riečnou vodou z rieky Koitobos a potom sušená na slnku na afrických posteliach. Jej sušenie trvá obvykle 21 až 28 dní v závislosti od počasia. Zrná sa otáčajú najmenej štyrikrát denne.
V údolí Ri sa nachádza pohorie Cherangany a reťazec sopiek, z ktorých niektoré sú stále aktívne. Cherangany Hills sú jedným z piatich hlavných kenských lesov a povodí a rozkladajú sa na území troch okresov, a to Trans Nzoia, Elgeyo Marakwet a West Pokot. Farma Endebess Estate sa nachádza na úpätí hory Elgon, vyhasnutej štítovej sopky na hraniciach Ugandy a Kene.