Aktuálny deň praženia 15.10. utorok. Ďalší deň praženia 22.10. utorok. Doprava zadarmo na výdajne miesto Packeta od 49€. Rozvoz TN a blízke okolie od 30€.

Kenya Docha Kiambu AB - Praženie a balenie: espresso 500g

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
filter 250g
filter 250g
espresso 500g
espresso 500g
filter 500g
filter 500g

Pôvodná cena 17,50 €. Ušetríte 5% (0,90 €) 16,60 €
Na sklade
balenie
(0 balenie na sklade)

Ovocná káva z umývacej stanice Docha Kiambu s chuťou ibišteka, grepu s príjemnou sladkosťou javorového sirupu viac

Chuťový profil

ibištek, grep, bobule, javorový sirup

 Región

Githunguri, Kiambu

Nadmodská výška

1650- 1850m

 Odrody

arabica – SL28, SL34

 Spracovanie

washed

 Vlastník

Danson Wanyutu Karugondo & Brothers

Farma

Docha estate

Cupping score: 87b/100b

 Popis

Danson Wanyutu Karugondo a jeho bratia - Geoffrey, Bernard a Eliud - pestujú a spracovávajú túto plne umytú kávu na svojej farme Docha Estate. Sídlo leží v nadmorskej výške 1 650 až 1 850 metrov nad morom v kenskom okrese Kiambu, len čo by kameňom dohodil od Nairobi – presne 15 kilometrov!

 Bratia vyrastali na Docha Estate a výrobu kávy sa naučili od svojich rodičov. Danson dohliada na veľkú časť práce a používa organický hnoj od svojich kráv a sliepok na zlepšenie kvality ich kávy. Patrili medzi pôvodných členov skupiny Ngewa-Komothai a v priebehu rokov spolupracovali so Sucafina/Kahawa Bora na zlepšovaní rôznych aspektov ich produkcie. Urobili takú úžasnú prácu pri zvýšení výnosov a kvality, že teraz môžu predávať kávu pod svojimi vlastnými menami.

 Kraj Kiambu má tmavočervené vulkanické pôdy, bohaté na organickú hmotu a ideálne na pestovanie kávy.

Danson z toho vyťaží maximum. Farma je vysadená zmesou „tradičných“ kávovníkov SL34 a SL28 a na farme pracuje sám – spolu s trochou pomoci – s veľkou usilovnosťou. Odrody 'SL' boli kultivary pôvodne vydané spoločnosťou Scott Agricultural Laboratories (SAL) v 30. a 40. rokoch 20. storočia. Čoskoro sa stali obľúbenými stromami pre mnohých pestovateľov v Keni vďaka svojej hlbokej koreňovej štruktúre, ktorá im umožňuje maximalizovať vzácne vodné zdroje a prekvitať aj bez zavlažovania. Spolu s novšie vyvinutým Ruiru-11 sú tieto odrody dnes v Keni prakticky všadeprítomné. 

Danson absolvuje pravidelné školenia od spoločnosti Sucafina v oblasti správnej poľnohospodárskej praxe, vrátane aplikácie hnojív, poradenstva pri prerezávaní a renovácii, čo mu pomáha udržiavať jeho malú farmu v optimálnom stave. Roky spolupráce so spoločnosťou Sucafina mu umožnili zlepšiť výnosy a kvalitu a teší sa, že sa mu jeho tvrdá práca vyplatí vytvorením nových vzťahov s pražiarmi

  Veľkosť zrna AB:

Kenské kávy sú klasifikované podľa veľkosti. AB fazule sú tie, ktoré majú veľkosť obrazovky 15 až 18, čo znamená, že fazuľa má veľkosť medzi 6 a 7 milimetrami.