Aktuálny deň praženia 23.7 utorok ( další deň praženia 28.7. NEDEĽA)Doprava zdarma na výdajné miesto od 45. Rozvoz TN a okolie pri objednávkach nad 30€.                         

 Od 29.7-2.9. zmena dni praženia viď "NOVINKY"

Kenya Docha Kiambu AB

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
filter 250g
filter 250g
espresso 500g
espresso 500g
filter 500g
filter 500g

od 9,90 €
balenie

Ovocná káva z umývacej stanice Docha Kiambu s chuťou ibišteka, grepu s príjemnou sladkosťou javorového sirupu viac

Chuťový profil

ibištek, grep, bobule, javorový sirup

 Región

Githunguri, Kiambu

Nadmodská výška

1650- 1850m

 Odrody

arabica – SL28, SL34

 Spracovanie

washed

 Vlastník

Danson Wanyutu Karugondo & Brothers

Farma

Docha estate

 Popis

Danson Wanyutu Karugondo a jeho bratia - Geoffrey, Bernard a Eliud - pestujú a spracovávajú túto plne umytú kávu na svojej farme Docha Estate. Sídlo leží v nadmorskej výške 1 650 až 1 850 metrov nad morom v kenskom okrese Kiambu, len čo by kameňom dohodil od Nairobi – presne 15 kilometrov!

 Bratia vyrastali na Docha Estate a výrobu kávy sa naučili od svojich rodičov. Danson dohliada na veľkú časť práce a používa organický hnoj od svojich kráv a sliepok na zlepšenie kvality ich kávy. Patrili medzi pôvodných členov skupiny Ngewa-Komothai a v priebehu rokov spolupracovali so Sucafina/Kahawa Bora na zlepšovaní rôznych aspektov ich produkcie. Urobili takú úžasnú prácu pri zvýšení výnosov a kvality, že teraz môžu predávať kávu pod svojimi vlastnými menami.

 Kraj Kiambu má tmavočervené vulkanické pôdy, bohaté na organickú hmotu a ideálne na pestovanie kávy.

Danson z toho vyťaží maximum. Farma je vysadená zmesou „tradičných“ kávovníkov SL34 a SL28 a na farme pracuje sám – spolu s trochou pomoci – s veľkou usilovnosťou. Odrody 'SL' boli kultivary pôvodne vydané spoločnosťou Scott Agricultural Laboratories (SAL) v 30. a 40. rokoch 20. storočia. Čoskoro sa stali obľúbenými stromami pre mnohých pestovateľov v Keni vďaka svojej hlbokej koreňovej štruktúre, ktorá im umožňuje maximalizovať vzácne vodné zdroje a prekvitať aj bez zavlažovania. Spolu s novšie vyvinutým Ruiru-11 sú tieto odrody dnes v Keni prakticky všadeprítomné. 

Danson absolvuje pravidelné školenia od spoločnosti Sucafina v oblasti správnej poľnohospodárskej praxe, vrátane aplikácie hnojív, poradenstva pri prerezávaní a renovácii, čo mu pomáha udržiavať jeho malú farmu v optimálnom stave. Roky spolupráce so spoločnosťou Sucafina mu umožnili zlepšiť výnosy a kvalitu a teší sa, že sa mu jeho tvrdá práca vyplatí vytvorením nových vzťahov s pražiarmi

  Veľkosť zrna AB:

Kenské kávy sú klasifikované podľa veľkosti. AB fazule sú tie, ktoré majú veľkosť obrazovky 15 až 18, čo znamená, že fazuľa má veľkosť medzi 6 a 7 milimetrami.