Java Jampit - Praženie a balenie: espresso 500g






Plné telo so sladkou chuťou medu, čokolády, broskýň a vôňou kvetín viac
Chuťový profil
med, kvetiny, čokoláda, broskyňa
Región
Ijen Plateau, Východná Java
Nadmorská výška
1100-1600 m
Odrody
Arabica – typica
Spracovanie
semi- washed
Vlastník
PTPN XII Coffee
Veľkosť farmy
1483 ha
Popis
História kávy v Indonézii sa začala v roku 1696, keď holandský guvernér v Malabare poslal sadenice jemenskej kávy Arabica holandskému guvernérovi Batavie (dnes Jakarta). Prvé semená boli zničené záplavámi v Batávii. Následne druhá zásielka semien bola odoslaná v roku 1699. Rastliny priniesli úrodu až roku 1711, kedy poslala holandská Východoindická spoločnosť prvé exporty z Jávy do Európy. Kávové usadlosti Jampit sú obklopené sopkami a sviežimi lesmi, sú ideálnymi oblasťami na pestovanie jemnej vysokohorskej kávy Arabica. Najkvalitnejšia Java káva pochádza z piatich veľkých (PTPN) usadlostí. Ide o Blawan, Jampit, Pancoer, Kayumas a Tugosari s rozlohou viac ako 4000 ha. Káva je ručne zbieraná, spracovaná za mokra a sušená na slnku. Spracovanie je stále veľmi rovnaké ako spracovanie pôvodne vyvinuté Holanďanmi.
Roman
KladyChuťovo fajná
KladyChuťovo fajná
ZáporyNenašiel som
ZáporyNenašiel som
tomasp
KladyChutovy profil bez vyznamnych extremov. Uvodna citrusova jemna kyslost prejde do broskynovo-kostkovej chuti. Svieza kava.
KladyChutovy profil bez vyznamnych extremov. Uvodna citrusova jemna kyslost prejde do broskynovo-kostkovej chuti. Svieza kava.
Zápory
Zápory