Honduras Corquin - Praženie a balenie: espresso 1kg
Chuťový profil
čokoládové brownie, karamel, pražené arašidy
Región
Corquin, Copan
Nadmorská výška
1100-1400 m
Odroda
arabica- IHCAFE 90
Spracovanie
washed
Certifikácia
organic
Producent
Aruco
Cupping scóre 83,75/100b
Príbeh
Naša káva z Hondurasu je zmesou niekoľkých producentov, ktorí sú súčasťou programu mikro šarží v spoločnosti Aruco, ktorý sa začal zberom 2016/17 so spoločnosťou Falcon. Celkovo bolo súčasťou programu 34 producentov. Šarža je zmes umytej spracovanej kávy. Výrobcovia dostanú až 70 % konečnej ceny FOB za mikrošarže, ktoré vyrobia.Celé spracovanie pre mikrošarže prebieha v závode Aruco, aby sa centralizovalo a malo väčšiu kontrolu nad procesom, aby sa vytvorili konzistentné postupy, ale tiež sa znížilo riziko pre výrobcu. Mlyn je tiež v nadmorskej výške 800 m nm, čo poskytuje suchšie a stabilnejšie podnebie na sušenie kávy v porovnaní s na farmách, kde môže byť počasie menej predvídateľné. Káva bude doručená do mlyna, kde posúdia čerešňu a rozhodnú o postupe kávy v závislosti od priestoru a toho, čo už výrobca urobil. Čerešňa sa očistí a umyje a potom sa nechá plaviť, aby sa odstránili všetky nedozreté čerešne. Káva je potom odvezená do solárnych sušiacich stanov, kde sa suší 15 - 20 dní, kde sa pravidelne otáča.
Družstvo Aruco, založené v roku 2006 so 14 výrobcami, sa nachádza v meste Corquin, Copan Department, ktoré leží na západe Hondurasu neďaleko guatemalských hraníc. Výrobcovia založili družstvo, pretože mali pocit, že ich kávu miestni kupujúci podceňujú a chceli dosiahnuť ceny, ktoré odzrkadľujú kávu, ktorú vyrábajú. Družstvo teraz podporuje viac ako 200 producentov v tomto regióne v rozmedzí od 1000 do 1600 m nm a pestuje odrody Bourbon, Caturra, Catuai Amarillo, Catuai Rojo, IHCAFE 90, Lempira, Obata, Maragogype, Pacamara, Geisha a Parainema. Aruco podporuje svojich členov technickou pomocou, zlepšovaním kvality a výnosov a finančnou podporou, a to všetko pri presadzovaní zodpovedného poľnohospodárstva v súlade so životným prostredím