Ethiopia Yirgacheffee Aricha natural - Praženie a balenie: espresso 250g
Chuťový profil
jasmín, čučoriedky, broskyňa, jahoda,
Región
Gedeo, Yirgacheffee
Nadmorská výška
1800- 1950 m
Odroda
Arabica -heirloom
Spracovanie
natural
Veľkosť úrody
150 vriec
Majiteľ
Surafel Berhanu
Popis
Ethiopia Yirgacheffe Aricha pochádza z KEBEL Aricha oblasti. Okolo 650 a 700 malých farmárov produkujú túto kávu v Gedeo zóne, Yirgacheffe oblasť, západne od mesta Yirgacheffe. Gedeo zóna je pomenovaná po ľuďoch Gedeo, ktorí sú pôvodom z tejto oblasti.
Títo malí farmári dodávajú zrelé kávové čerešne do KEBEL Aricha, kde sa plody triedia a potom umiestnia na vyvýšené lôžka (africké postele) kvôli sušeniu v tenkých vrstvách.
Kávové čerešne sa obracajú každé 2 až 3 hodiny v prvých niekoľkých dňoch, aby sa zabránilo kvasenia a rastu plesní. V závislosti od počasia, v priebehu 4-6 týždňov sú olúpané
a prepravované v pergamene do Addis Abeba, hlavného mesta Etiópie, aby sa balené do vriec a pripravené na vývoz. Káva je triedy GRADE 1.