Chuťový profil
červené bobule, vanilka, mliečna čokoláda
Región
Yirgacheffe, Wogida
Nadmorská výška
2060 m
Odroda
arabica – Dega, JARC 74110, JARC 74112, Kurume
Spracovanie
natural
Certifikácia
mikrolot
Vlastník
Abebe Hilu
Cupping score: 87,75b/100b
Popis
Farma Abebe Hilu leží v úžasných 2 060 metroch nad morom. Vysoká nadmorská výška vytvára klímu teplých, slnečných dní a chladných nocí, ktoré pomáhajú koncentrovať cukry a vytvárajú sladkú, hustú čerešňu.Poľnohospodárske metódy v Yirgacheffe zostávajú prevažne tradičné. Poľnohospodári Yirgacheffe zvyčajne pestujú svoje kávovníky s inými potravinárskymi plodinami. Tento spôsob je bežný medzi drobnými farmármi, pretože maximalizuje využitie pôdy a poskytuje jedlo pre ich rodiny. Okrem toho, že väčšina fariem zostáva tradične pestovaná medzi plodinami, je tiež štandardne organická. Poľnohospodári v Yirgacheffe zvyčajne používajú veľmi málo – ak vôbec nejaké – hnojivá alebo pesticídy. Väčšinu farmárskych prác vykonáva najbližšia rodina ručne. Abebe selektívne ručne zbiera zrelé červené čerešne a spracováva ich na svojej farme. Po vybratí položí čerešňu na svojich 30 vyvýšených sušiacich lôžok. Čerešňu hrabú každú hodinu, aby zabezpečil rovnomerné sušenie. Tiež pokrýva čerešňu počas najteplejšej časti dňa a cez noc. Po vysušení sa čerešňa vriec a skladuje v sklade na farme asi 2,5 mesiaca pred prepravou do suchého mlyna na prípravu na export.