El Salvador Finca El Cerro Pacas - Praženie a balenie: filter 250g
Chuťový profil
černice, tropické ovocie, rum, nugát
Región
Apaneca Illamatepec
Nadmorská výška
1400- 1500m
Odroda
arabica- pacas
Spracovanie
natural, dry fermentation
Vlastník
Fernando Leto Escobar
Certifikácia
mikrolot
Príbeh
Táto káva prechádza suchým fermentačným procesom, pri ktorom sa čerešne sušia v nádrži v tieni počas prvých 48 hodín a potom sa umiestnia na slnko na ďalšie sušenie. Finca El Cerro je dedičstvom 5 generácií salvádorských výrobcov kávy, pestovanie kávy je v ich rodine už viac ako 150 rokov. Farma sa nachádza v pohorí Apaneca Llamatepec a má ideálnu nadmorskú výšku na výrobu špeciálnej kávy (1400-1500 m). V roku 2016 sa rozhodli spracovať vlastnú kávu, vlastnia malý ekologický mlyn na kávu, kde si môžu robiť vlastné mokré mletie. Vo Finca El Cerro je káva vášňou, nielen jej pestovanie, ale aj jej spracovanie, ochutnávanie a varenie.