El Salvador El Borbollon - Praženie a balenie: espresso 500g
Káva s tónmi lieskových orieškov a nugátu viac
Chuťový profil
karamel, lieskové oriešky, nugát
Región
Apaneca Illamatepec
Nadmorská výška
1500m
Odrody
Santa Ana
Zrno
15up
Spracovanie
washed
Farmár
Familia Alvarez
Príbeh
Rodina Alvarezovcov, majitelia El Borbollon, pestujú kávu v Salvádore už viac ako 100 rokov. Bratia Alvarezovci sú štvrtou generáciou, ktorá pestuje kávu v tomto výnimočnom regióne. Vynikajúce pestovateľské podmienky a odhodlanie rozvíjať udržateľné postupy im pomohli zozbierať tie najlepšie kávové čerešne, ktoré sa spracúvajú v mlyne El Borbollon, ktorý riadi Eduardo Alvarez, jeden z členov rodiny. Ručne zbierané fazule pochádzajú z okolitých fariem. Zbierajú ich do tradičných ručne tkaných košíkov zberači, ktorí boli špeciálne vyškolení na výber len tých najlepších a plne vyzretých kávových čerešní. Po prijatí kávových čerešní v mlyne El Borbollon rozdelia kávu podľa farmy alebo kvality. Keď sú čerešne rozdrvené a prirodzene fermentované, umyjú sa a sušia na hlinených terasách alebo vyvýšených záhonoch, aby mohli uschnúť a dosiahnuť primeranú vlhkosť. Vysušené zrná sa potom skladujú v drevených zásobníkoch alebo vreciach, kde odpočívajú, kým nie sú ošúpané. Po vylúpaní zrno ešte raz vyčistia, aby sa dala uložiť do vriec a pripraviť na export.