Aktuálny deň praženia utorok 2.4. ( další deň praženia 9.4. utorok) Doprava zdarma cez Packetu od 45. Rozvoz TN a okolie pri objednávkach nad 30€.

El Salvador El Borbollon - Praženie a balenie: espresso 250g

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(2)Počet hviezdičiek je 5 z 5
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
espresso 500g
espresso 500g
espresso 1kg
espresso 1kg

6,50 €
Na sklade
balenie
(0 balenie na sklade)

Káva s tónmi lieskových orieškov a nugátu viac

Chuťový profil

karamel, lieskové oriešky, nugát

Región

Apaneca Illamatepec

Nadmorská výška

1500m

Odrody

Caturra, Bourbon

Zrno

15up

Spracovanie

washed 

Farmár

Familia Alvarez

Príbeh

Rodina Alvarezovcov, majitelia El Borbollon, pestujú kávu v Salvádore už viac ako 100 rokov. Bratia Alvarezovci sú štvrtou generáciou, ktorá pestuje kávu v tomto výnimočnom regióne. Vynikajúce pestovateľské podmienky a odhodlanie rozvíjať udržateľné postupy im pomohli zozbierať tie najlepšie kávové čerešne, ktoré sa spracúvajú v mlyne El Borbollon, ktorý riadi Eduardo Alvarez, jeden z členov rodiny. Ručne zbierané fazule pochádzajú z okolitých fariem. Zbierajú ich do tradičných ručne tkaných košíkov zberači, ktorí boli špeciálne vyškolení na výber len tých najlepších a plne vyzretých kávových čerešní. Po prijatí kávových čerešní v mlyne El Borbollon rozdelia kávu podľa farmy alebo kvality. Keď sú čerešne rozdrvené a prirodzene fermentované, umyjú sa a sušia na hlinených terasách alebo vyvýšených záhonoch, aby mohli uschnúť a dosiahnuť primeranú vlhkosť. Vysušené zrná sa potom skladujú v drevených zásobníkoch alebo vreciach, kde odpočívajú, kým nie sú ošúpané. Po vylúpaní zrno ešte raz vyčistia, aby sa dala uložiť do vriec a pripraviť na export.