Costarica Palmichal Los Vindas - Praženie a balenie: espresso 500g
Chuťový profil
kôstkové ovocie, broskyňa, mliečna čokoláda
Región
Los Santos
Nadmorská výška
1450 m
Odroda
arabica- catuai, caturra
Spracovanie
honey
Spracovateľská stanica
Palmichal Micro-mill
Príbeh
Naša nová Costa Rica pochádza z rodinnej farmy Los Vindas vlastnenej 3 súrodencami Eduardom, Leonelom a Gerardom. Bratia Vindasovci na svojich 60 hektároch produkujú jedny z najlepších káv Kostariky. Pracujú s rôznymi spracovaniami ako honey, natural, ale aj s inými anaeróbnymi fermentáciami. Svoju kávu nechávajú spracovávať dlhodobým partnerom zo spracovateľskej stanice Palmichal Micro-mill.
My sme pre vás vybrali kávu spracovanú metódou honey aby sme vám priniesli sladšiu a plnšiu kávu na espresso z Kostariky.
Káva je spracovaná metódou honey, po odstránení šupky kávových čerešní ostane na zrne 80% dužiny následne sa káva suší približne 2 týždne na betonových platniach a následne sa sušenie dokončí v bubnovej sušičke pre lepšiu rovnomernosť vlhkosti.
Po dvoch mesiacoch odpočinku v pergamene káva prejde cez dry-mill aby sa odstránil pergamon, a následne sa vytriedi podľa kvality a veľkosti zrna.