Aktuálny deň praženia 11.2. utorok. Ďalší deň praženia 16.2. NEDEĽA. Doprava zadarmo na výdajne miesto Packeta od 49€. Rozvoz TN a blízke okolie od 30€.

Costarica Palmichal Los Vindas - Praženie a balenie: espresso 500g

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
espresso 500g
espresso 500g
espresso 1kg
espresso 1kg

17,90 €
Na sklade
balenie
(0 balenie na sklade)

lahodné espresso z Kostariky s chuťou kôstkového ovocia a mliečnej čokolády viac

Chuťový profil

kôstkové ovocie, broskyňa, mliečna čokoláda

Región

Los Santos

Nadmorská výška

1450 m

Odroda

arabica- catuai, caturra

 Spracovanie

honey

 Spracovateľská stanica

Palmichal Micro-mill

 Príbeh

Naša nová Costa Rica pochádza z rodinnej farmy Los Vindas vlastnenej 3 súrodencami Eduardom, Leonelom a Gerardom. Bratia Vindasovci na svojich 60 hektároch produkujú jedny z najlepších káv Kostariky. Pracujú s rôznymi spracovaniami ako honey, natural, ale aj s inými anaeróbnymi fermentáciami. Svoju kávu nechávajú spracovávať dlhodobým partnerom zo spracovateľskej stanice Palmichal Micro-mill.

My sme pre vás vybrali kávu spracovanú metódou honey aby sme vám priniesli sladšiu a plnšiu kávu na espresso z Kostariky.

Káva je spracovaná metódou honey,  po odstránení šupky kávových čerešní ostane na zrne 80% dužiny následne sa káva suší približne 2 týždne na betonových platniach a následne sa sušenie dokončí v bubnovej sušičke pre lepšiu rovnomernosť vlhkosti.

Po dvoch mesiacoch odpočinku v pergamene káva prejde cez dry-mill aby sa odstránil pergamon, a následne sa vytriedi podľa kvality a veľkosti zrna.