Aktuálny deň praženia 11.2. utorok. Ďalší deň praženia 16.2. NEDEĽA. Doprava zadarmo na výdajne miesto Packeta od 49€. Rozvoz TN a blízke okolie od 30€.

Colombia Tumbaga sugarcane decaf - Praženie a balenie: espresso 1kg

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
espresso 500g
espresso 500g
espresso 1kg
espresso 1kg

34,90 €
Na sklade
balenie
(0 balenie na sklade)

príjemnú rovnováha vysokej sladkosti spojenej s nízkou kyslosťou a bez kofeínu viac

Chuťový profil

trstinový cukor, jablkový koláč, karamel

 Región

Antioquia, Tolima, Cauca

Nadmorská výška

1400 – 2100m

Odrody

zmes odrôd arabicy

 Spracovanie

washed

Metóda dekofeinácie

sugarcane

Vlastník

Drobní farmári pracujúci pre Sucafina Colombia

Príbeh

Naša káva z Colombie predstavuje vrchol bezkofeínovej kávy s využitím vysokokvalitných zŕn pochádzajúcich z rôznych regiónov Colombie. Neuveriteľná klimatická rozmanitosť krajiny umožňuje dôsledné pestovanie profilov cukrovej trstiny Tumbaga počas celého roka, čo zaisťuje, že každá šálka zachytáva bohatú esenciu typickú pre kolumbijské kávy.

Termín Tumbaga je odvodený od zliatiny zlata, medi a striebra, ktorá sa historicky používala v Kolumbii na výrobu malých, často náboženských artefaktov. Táto zliatina drahých kovov symbolicky spája protichodné sily slnka (zlato) a mesiaca (striebro), čo odráža harmonickú rovnováhu medzi kontrastmi – podobne ako naša vlastná Tumbaga cukrová trstina bez kofeínu, ktorá spája živé chute a jemné vlastnosti.

Proces sugarcane decaf :

Dekofeinácia cukrovej trstiny využíva na zbavenie kávy bez kofeínu prirodzene sa vyskytujúcu zlúčeninu, etylacetát (EA). Proces EA je pomerne jednoduchý. Kávové zrná sa navlhčia vodou a EA sa nechá cirkulovať. EA sa viaže s kofeínom vo fazuli a extrahuje kofeín, pričom zanecháva väčšinu ostatných aromatických zlúčenín. Po dosiahnutí požadovanej hladiny kofeínu sa zvyšky EA na zrnkách odstránia naparením.