Colombia Tumbaga sugarcane decaf - Praženie a balenie: espresso 1kg
Chuťový profil
trstinový cukor, jablkový koláč, karamel
Región
Antioquia, Tolima, Cauca
Nadmorská výška
1400 – 2100m
Odrody
zmes odrôd arabicy
Spracovanie
washed
Metóda dekofeinácie
sugarcane
Vlastník
Drobní farmári pracujúci pre Sucafina Colombia
Príbeh
Naša káva z Colombie predstavuje vrchol bezkofeínovej kávy s využitím vysokokvalitných zŕn pochádzajúcich z rôznych regiónov Colombie. Neuveriteľná klimatická rozmanitosť krajiny umožňuje dôsledné pestovanie profilov cukrovej trstiny Tumbaga počas celého roka, čo zaisťuje, že každá šálka zachytáva bohatú esenciu typickú pre kolumbijské kávy.
Termín Tumbaga je odvodený od zliatiny zlata, medi a striebra, ktorá sa historicky používala v Kolumbii na výrobu malých, často náboženských artefaktov. Táto zliatina drahých kovov symbolicky spája protichodné sily slnka (zlato) a mesiaca (striebro), čo odráža harmonickú rovnováhu medzi kontrastmi – podobne ako naša vlastná Tumbaga cukrová trstina bez kofeínu, ktorá spája živé chute a jemné vlastnosti.
Proces sugarcane decaf :
Dekofeinácia cukrovej trstiny využíva na zbavenie kávy bez kofeínu prirodzene sa vyskytujúcu zlúčeninu, etylacetát (EA). Proces EA je pomerne jednoduchý. Kávové zrná sa navlhčia vodou a EA sa nechá cirkulovať. EA sa viaže s kofeínom vo fazuli a extrahuje kofeín, pričom zanecháva väčšinu ostatných aromatických zlúčenín. Po dosiahnutí požadovanej hladiny kofeínu sa zvyšky EA na zrnkách odstránia naparením.