Aktuálny deň praženia 1.4 utorok. Ďalší deň praženia 8.4 utorok Doprava zadarmo na výdajne miesto Packeta od 49€. Rozvoz TN a okolie + Nemšová od 30€

Colombia Monteblanco - Praženie a balenie: filter 500g

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
filter 250g
filter 250g
espresso 500g
espresso 500g
filter 500g
filter 500g

34,90 €
Na sklade
balenie
(0 balenie na sklade)

predĺžená fermentácia v chlade priniesla tejto káve jedinečné chute, ktoré ťa dostanú ! viac

Chuťový profil

citrusové ovocie, jazmín, bazový kvet, ibištek, citrón, kiwi, grapefruit

 Region

Acevedo, Huila

Nadmorská výška

1730m

 Odrody

arabica- pink bourbon

 Spracovanie

extended cold fermentation fully washed

Farma

Finca Monteblanco

 Vlastník

Rodrigo Sanchez Valencia

 Certifikácia

mikrolot

Príbeh

Rodrigo Sanchez Valencia je tretia generácia pestovateľov kávy na farme Finca Monteblanco. Jeho starý otec tu začal pestovať kávu pred niekoľkými desaťročiami a dnes sa Rodrigo snaží zachovať prirodzenú rozmanitosť a produktivitu farmy.  

V roku 2017 získali kávy prezentujúce jedinečné odrody a postupy používané na Finca Monteblanco prvé miesto v súťaži kvality Yara Championship. Nasledujúci rok sa umiestnil na druhom mieste s ďalšou šaržou z Finca Monteblanco. V roku 2019 sa Rodrigo zúčastnil súťaže Roasters United a dve z jeho káv sa umiestnili na prvom a treťom mieste.

Rodrigova vášeň pre výskum umožnila vytvorenie tohto lotu. Začalo sa to v roku 2016, keď sa inšpiroval výrobou vína, kde videl, že hrozno kvasené v chladnejšom prostredí má žiadanejšie kvetinové a ovocné tóny. Svoje experimenty začal zmrazením rozvláknenej kávy. Mraznička úplne zastavila fermentáciu a zabila zárodok, takže káva veľmi rýchlo zostarla. Rodrigo sa však nevzdal, pretože si všimol, že profil má náznak želaných ovocných a kvetinových tónov, a vedel, že je na správnej ceste. Rodrigo pokračoval v experimentovaní s rôznymi teplotami a rozšíril rozsah svojho projektu aj o stupne Brix (obsah cukru) a rôzne odrody kávy, kým nenašiel presne tú správnu kombináciu.  

Čerešňa sa selektívne ručne zbiera a spracováva na farme. Pracovníci sú vyškolení na zber čerešní pri stupňoch Brix 26 až 30. Po zbere sa čerešňa vytriedi floatingom a potom vizuálne, aby sa odstránili všetky nedostatky alebo poškodené čerešne. Touto metódou sa spracúvajú len tie najlepšie čerešne. Káva sa ukladá do vriec GrainPro. Uzavreté vrecia sa vložia do priemyselnej chladničky, kde sa pri teplote 10 až 14 stupňov Celzia fermentujú 76 hodín. Nízka teplota spomaľuje mikrobiálnu aktivitu a umožňuje pomalšie kvasenie. Po fermentácii sa pergamen umyje v čistej vode a položí sa na priame slnečné svetlo na parabolické lôžka. Pergamen sa suší na priamom slnku 1 až 2 dni a potom sa premiestni na vyvýšené lôžka v tieni. Pergamen sa často prehrabe, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Pergamen sa suší približne 23 až 25 dní.

Káva Pink Bourbon má ohromujúco vysoký potenciál šálky, ktorý nadchne kávových profesionálov aj spotrebiteľov. Jej pôsobivo vysoká kvalita šálok dáva ešte väčší zmysel, keď pochopíme, že Pink Bourbon nie je len krížencom dvoch odrôd Bourbon, ale že má pôvod v etiópskych krajových odrodách. Medzi jej súrodencov patrí aj vysoko cenená Geisha, ktorá neustále dosahuje neuveriteľne vysoké skóre. Pink Bourbon bude aj naďalej veľmi uznávanou a cenenou odrodou