Aktuálny deň praženia utorok 6.6 ( další deň praženia 13.6. Utorok odosielame nasledujúci pracovný deň. Doprava zdarma cez Packetu od 45€. Rozvoz TN a okolie pri objednávkach nad 25€.

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5 (3)Počet hviezdičiek je 5 z 5
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
filter 250g
filter 250g
espresso 500g
espresso 500g
filter 500g
filter 500g

od 9,50 €

balenie

Voňavá šálka kávy s chuťou tmavej čokolády, sladkosťou jablka, červeného ovocia ,sušených hrozienok a vinnou dochuťou viac

Doprava a platba

Chuťový profil

červené ovocie, jablko, tmavá čokoláda, sušené hrozienka 

 Cupping score: 87

 Región

Antioquia

 Oblasť

Hispania

 Nadmorská výška

1300-1500 m

 Odrody

Arabica – colombia, caturra

 Spracovanie

natural carbonic maceration

 Vlastník

Catalina Vasquez

 Cerifikácia

mikrolot

Popis

 Farma La Rosa je vlastnená rodinou Vasquez od roku 1970, a patrí pod Cafelumbus. Firmu, ktorá zastrešuje pestovateľov z oblasti Antioquia. Finca La Rosa je stredne veľkou farmou o rozlohe 21ha so 73 tis. kávovníkov a s ročnou priemernou produkciou 350 vriec kávy. Z toho sa káva pestuje na 12,5 ha. Catalina Vasquez, ktorá zdedila farmu po svojom otcovi sa rozhodla nahradiť odrodu typica, mixom odrôd castillo, caturra a colombia, kvôli získaniu komplexnejšieho chuťového profilu výslednej kávy. Keďže La Rosa je jednou z najvyššie položených fariem v regióne, začala Catalina spolu s manažérom Juanom Gabrielom pred pár rokmi experimentovať s suchým spracovaním úrody, nakoľko vysoko v horách bojovali s obmedzeným zdrojom vody. Káva je po zbere a triedení prirodzene sušená slnkom na betónových terasách po dobu 14 dní. V prípade nepriaznivého počasia sú čerešne striedavo sušené na terasách a pod strechou na afrických posteliach. Po dosiahnutí relatívnej vlhkosti na úroveň 10-11% sa zrno nechá mechanicky vylúpnuť a následne pretriediť, zabaliť a pripraviť na export.