Colombia La Rosa


Voňavá šálka kávy s chuťou tmavej čokolády, sladkosťou jablka, červeného ovocia ,sušených hrozienok a vinnou dochuťou viac
Chuťový profil
červené ovocie, jablko, tmavá čokoláda, sušené hrozienka
Cupping score: 87
Región
Antioquia
Oblasť
Hispania
Nadmorská výška
1300-1500 m
Odrody
Arabica – colombia, caturra
Spracovanie
natural carbonic maceration
Vlastník
Catalina Vasquez
Cerifikácia
mikrolot
Popis
Farma La Rosa je vlastnená rodinou Vasquez od roku 1970, a patrí pod Cafelumbus. Firmu, ktorá zastrešuje pestovateľov z oblasti Antioquia. Finca La Rosa je stredne veľkou farmou o rozlohe 21ha so 73 tis. kávovníkov a s ročnou priemernou produkciou 350 vriec kávy. Z toho sa káva pestuje na 12,5 ha. Catalina Vasquez, ktorá zdedila farmu po svojom otcovi sa rozhodla nahradiť odrodu typica, mixom odrôd castillo, caturra a colombia, kvôli získaniu komplexnejšieho chuťového profilu výslednej kávy. Keďže La Rosa je jednou z najvyššie položených fariem v regióne, začala Catalina spolu s manažérom Juanom Gabrielom pred pár rokmi experimentovať s suchým spracovaním úrody, nakoľko vysoko v horách bojovali s obmedzeným zdrojom vody. Káva je po zbere a triedení prirodzene sušená slnkom na betónových terasách po dobu 14 dní. V prípade nepriaznivého počasia sú čerešne striedavo sušené na terasách a pod strechou na afrických posteliach. Po dosiahnutí relatívnej vlhkosti na úroveň 10-11% sa zrno nechá mechanicky vylúpnuť a následne pretriediť, zabaliť a pripraviť na export.
Marek Šafárik
KladyOvocna chut, ale neni prilis kysla. Co mne vyhovuje.
KladyOvocna chut, ale neni prilis kysla. Co mne vyhovuje.
Zápory
Zápory