Aktuálny deň praženia utorok 31.1. ( další deň praženia 7.2. utorok odosielame nasledujúci pracovný deň. Doprava zdarma cez Packetu od 45€. Rozvoz TN a okolie pri objednávkach nad 25€.

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
filter 250g
filter 250g
espresso 500g
espresso 500g
filter 500g
filter 500g

10,90 €

Na sklade
balenie
(0 balenie na sklade)

sladká a vyvážená šálka s tónmi červeného ovocia, brusníc, amareny a sliviek. viac

Doprava a platba

Chuťový profil

brusnice, amarena, slivka

 Region

Huila

 Nadmorská výška

1600-1800m

Odrody

arabica- papayo

 Spracovanie

natural anaerobic

 Farmár

Heiner Lazo

 Veľosť farmy

6 ha

 Certifikácia

microlot

 Príbeh

Káva z farmy Finca El Rubi pochádza z regiónu Acevedo, Huila kde Heiner Lazo pestuje kávu už viac ako 25 rokov. Farmu kúpil so svojou ženou Johanou. Predchádzajúci majiteľ dal farme meno El Rubi = Rubín, podľa drahokamu, pretože to bol darček pre jeho milovanú ženu, keď sa pred mnohými rokmi brali. Ak svoju ženu miluješ, musíš jej darovať niečo špeciálne, napríklad diamant alebo rubín. Heiner a Johanna na svojom "Rubíne" pestujú odrody Arabiky ako Cattura, Colombia a Castillo. V posledných rokoch sa rozhodli pestovať aj exotickejšíe odrody ako napr. Papayo, SL 20 a taktiež 7500 stromov Pink Bourbon, ktoré vysadili pred 4 rokmi. Heiner a Johanna experimentujú s rôznymi druhmi spracovania. Používajú teplotne kontrolovanú fermentáciu a anaeróbnu fermentáciu. Papayo, sa mimo departementu Huila vyskytuje len zriedka. Stromy sú veľmi silné a veľmi produktívne, tiež veľmi odolné, pokiaľ ide o roya chorobu. Táto veľmi špeciálna odroda bola pomenovaná podľa tvaru a vône čerešní, ktoré vyzerajú ako malé papáje.

Heiner veľmi precízne dbá na zber kávových čerešní v optimálnom bode dozrievania, pred tým než sú zrná zbavené dužiny a cez noc na sucho fermentované.  Potom sa sušia na slnku po dobu 7 až 10 dní, kým nedosiahnu vlhkosť 10-11%.