Colombia Ancestro
Chuťový profil
broskyňa, trstinový cukor, sirup, florálna
Region
Huila, Pitalito
Nadmorská výška
1400m
Odrody
arabica- pink bourbon
Spracovanie
honey
Farma
Las Brisas
Vlastník
Rivera family
Certifikácia
mikrolot
Príbeh
Naša káva z Colombie pochádza z rodinej farmy Las Brisas, ktorá vznikla v roku 1926. Všetko to začalo ich pradedom, ktorý sa deň čo deň ponáhľal predať svoje kávové zrná. Nakoniec sa spojil s federáciou pestovateľov kávy aby zvýšili objemy vypestovanej kávy. Dnes jeho vnúčatá sa zapojili do pestovania a riešia všetko od spracovania až po balenie. Nerobia len kávu; tiež získavajú vedomosti a šíria evanjelium špeciálnej kávy ďalšej skupine milovníkov kávy v La Mesa de Elias.
Proces spracovania :
Proces začína 96-hodinovým ponorením čerešní do vody, po ktorom nasleduje rozvlákňovanie v plastových nádržiach s dodatočnou 48-hodinovou fermentáciou. Následne káva podstúpi 12-dňový proces sušenia na terase, aby absorbovala slnečné svetlo. Nakoniec prechádza mesačnou stabilizačnou dobou v plastových vrecúškach a tulách pre optimálne dozrievanie. Zažite výsledok tejto precíznej cesty kávy, ktorá kombinuje presné techniky fermentácie a sušenia na vytvorenie rafinovaného chuťového profilu.