Burundi Gakenke - Praženie a balenie: filter 500g
V chuťovom profile tejto kávy sa môžeš tešiť na ibištek, maliny, citrusy a karamel viac
Chuťový profil
ibištek, maliny, karamel, grep
Región
Kayanza, Gatara
Nadmorská výška
1500-1800 m
Odroda
arabica – red bourbon
Spracovanie
washed
Vlastník
drobní farmári
Cupping score: 87,5b/100b
Popis
Naša káva Burundi pochádza zo spracovateľskej stanice Gakenke. Tá bola postavená v roku 1991. So 224 sušiacimi lôžkami dokáže stanica spracovať až 750 metrických ton za sezónu. Stanica má 2 flotačné nádrže, 10 fermentačných nádrží a 2 namáčacie nádrže. Sušiace ihrisko má 150 vyvýšených záhonov.
Stanica Gakenke má 2 685 registrovaných farmárov, ktorí sú rozmiestnení na 22 kopcoch v obci Gatare v provincii Kayanza. Tie sú organizované v skupinách po 30 ľuďoch na čele s vedúcim výrobcu, aby sa uľahčila komunikácia a organizácia s umývacou stanicou. Farmári majú zvyčajne v priemere 250 stromov. Väčšina kávovníkov v Burundi je varieta Red Bourbon a my sme pre vás tiež vybrali túto varietu. Tieto kávové čerešne sa pestujú v nadmorskej výške 1800 metrov a sú spracované mokrým spôsobom.
Umývacia stanica sa zúčastňuje na mnohých projektoch podpory farmárov vrátane projektu chovu dobytka a radu projektov Farmer Hub zameraných na posilnenie družstiev a zlepšenie výnosov.