Aktuálny deň praženia 23.7 utorok ( další deň praženia 28.7. NEDEĽA)Doprava zdarma na výdajné miesto od 45. Rozvoz TN a okolie pri objednávkach nad 30€.                         

 Od 29.7-2.9. zmena dni praženia viď "NOVINKY"

Brazil Fazenda Sitio Do Cruz - Praženie a balenie: espresso 500g

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(1)Počet hviezdičiek je 5 z 5
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
espresso 500g
espresso 500g
espresso 1kg
espresso 1kg

14,50 €
Na sklade
balenie
(0 balenie na sklade)

Sladká čokoládová káva s príjemnou chuťou po hrozienkach a tropickom ovocí viac

Chuťový profil

hrozienka, tropické ovocie, pražené mandle, mliečna čokoláda

  Región

Mantiqueira de Minas

Nadmorská výška

900-1200 m

 Odroda

arabica - yellow bourbon

 Spracovanie

 natural

Farmár

Rogerio Rodrigues Pereira

Farma

Fazenda Sitio do Cruz

Certifikácia

mikrolot

 Príbeh

Rogerio Rodrigues Pereira získal Fazenda Sitio do Cruz v 70. rokoch. Začínal ako mliečny farmár, no v rokoch 2010/2011 sa rozhodol obmedziť produkciu mlieka a začať sa zameriavať na produkciu kávy. Odvtedy každý rok zväčšil plochu vysadenú kávou o 30 %, až kým káva nebude predstavovať významnú časť farmy.

Rogerio zamestnáva agronomických inžinierov, aby mu pomohli určiť najlepšiu vstupnú aplikáciu a ďalšie kultivačné techniky pre jeho pôdu.

Káva sa zbiera ručne pomocou derriçadeira – druhu mechanizovaných hrablí, ktoré využívajú vibrácie na zber zrelých čerešní. Medzi kávovníkmi sa rozprestiera plachta, ktorá zachytí padajúce čerešne a vyberie sa len zrelá červená čerešňa. 

Po zbere sa čerešňa položí na betónovú terasu do sucha. Čerešne sa často hrabú, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Keď čerešňa výrazne vyschne, káva sa presunie do mechanických sušičiek, aby sa dosušila rovnomerne. Nakoniec čerešňa odpočíva v debničkách 15 dní. Celkovo trvá sušenie čerešní asi 30 dní.