Brazil Fazenda Mariano
Chuťový profil
mandle, med, karamel, nugát
Región
Sul de Minas, Pocos de Caldas
Nadmorská výška
980 m
Odroda
arabica - yellow bourbon
Spracovanie
pulped natural
Farmár
Manoel Barbosa Junqueira
Veľkosť farmy
180 ha
Príbeh
Fazenda Mariano bola založená v roku 1909 Manoelom Ignáciom Barbosom ako malý majetok. Vďaka svojej skvelej polohe, ktorá je ideálna na pestovanie kávy, sa Mariano State v priebehu rokov preslávila svojou vynikajúcou kávou.
Know-how vo výrobe kávy sa odovzdávalo z generácie na generáciu. Farmu dnes vedú bratia Henrique a Ricardo Barbosa, synovia Manoela Barbosa Junqueiru. V Mariano State robia veľký pokrok v oblasti kvality kávy a udržateľnosti.
Fazenda Mariano sa nachádza v Serra de São Domingos. Farma sa nachádza 17 km od mesta Poços de Caldas (južne od štátu Minas Gerais), vulkanického terénu, ktorý sa vyznačuje miernym podnebím s priemernou teplotou 18 °C a hornatou topografiou. Produkcia kávy Fazenda Mariano je založená na „Horskej kultúre pestovania kávy“ Poços de Caldas a je v súlade s modernými manažérskymi postupmi, ktoré rešpektujú a chránia životné prostredie, pričom sa starajú o sociálne otázky, ktoré transformujú kávový biznis ekonomicky a stojí za to prispieť k rozvoju regiónu. Vzhľadom na veľkú starostlivosť o životné prostredie je farma certifikovaná UTZ.
Zber sa delí na ručný a mechanizovaný, keďže reliéf pozemku umožňuje použitie zberových strojov. Počas žatvy si Edison najme pár ľudí z regiónu, aby mu v tomto období pomohli, no počas zvyšku roka je za starostlivosť o kultúru zodpovedná už len rodina.