Brazil Fazenda das Almas natural anaerobic - Praženie a balenie: espresso 250g
Sladká ľahká káva z malej Brazílskej farmy s tónmi tropického ovocia ,čučoriedok, fíg a datľovej sladkosti viac
Produkt už nie je v ponuke
Chuťový profil
tropické ovocie, figy, čučoriedky, datle
Región
Minas Gerais
Nadmorská výška
870m
Odroda
arabica- yellow icatu
Spracovanie
natural anaerobic
Farmár
Adriano Muniz
Certifikácia
microlot
Príbeh
Táto šarža, ktorú vyrobil Adriano Muniz a jeho synovia Thiago a Matheus vo Fazenda das Almas, prechádzala anaeróbnou fermentáciou cca. 69 hodín. Potom sa vyloží a podrobí sa veľmi pomalému procesu sušenia, čím sa zabezpečí celistvosť zŕn. Počas procesu sú všetky parametre, ako je teplota, prísne kontrolované pre optimálny výsledok. Káva sa zbiera s vysokým percentom zrelých čerešní, akceptuje minimálny počet zelených plodov (menej ako 5 %). Potom sa oddelia podľa hustoty v práčke, čím sa zabezpečí maximálna jednotnosť dávky. Po tomto procese bol výrobok umiestnený do riadne dezinfikovaných a hermeticky uzavretých boxov. Pomocou vzduchového uzáveru sa plyny vznikajúce pri fermentácii uvoľňujú bez rizika vstupu kyslíka, čím sa zabezpečuje anaeróbne prostredie.