Brazil Fazenda Coqueiro - Praženie a balenie: espresso 500g
Káva s vyváženým telom a chuťou kôstkového ovocia, pražených mandlí a karamelu viac
Chuťový profil
kôstkové ovocie, karamel, pražené mandle
Región
Mantiqueira de Minas
Nadmorská výška
1100-1300 m
Odroda
arabica - yellow catuai
Spracovanie
pulped natural
Farmár
Paulo Sergio Carneiro Ribeiro
Farma
Fazenda Coqueiro
Certifikácia
mikrolot
Cupping score: 84,5b/100b
Príbeh
Farma Coqueiro sa nachádza v oblasti Serra da Mantiqueira v Carmo de Minas,v meste medzinárodne uznávanom pre svoju kávovú tradíciu. Rodina Paula Sérgio Carneiro Ribeiro s viac ako 40-ročnými skúsenosťami v poľnohospodárstve sa zaviazala k udržateľnej produkcii so zameraním na kvalitu. Vo Fazenda Coqueiro sa čerešne ručne zbierajú a starostlivo spracovávajú, výsledkom je čistá, lahodná káva.
Farma Fazenda Coqueiro najíma pracovníkov na zber čerešní. Káva sa zbiera ručne pomocou derriçadeira – akési mechanizované hrable, ktoré využívajú vibrácie na zber zrelých čerešní. Medzi kávovníkmi sú natiahnuté plachty, ktoré zachytávajú padajúce čerešne, z ktorých sa potom vyberajú iba zrelé červené čerešne. Úroda čerešní je privezená do miestneho mlynu, kde sa čerešne olúpu z vrchnej šupky. Pergamen so zvyšnou dužinou sa položí na terasy, aby uschli. Takto rozostrené plody sa často prehrabujú, aby sa tým zaistilo rovnomerné sušenie. Sušenie sa dokončí v mechanickej sušiarni, aby sa dosiahla optimálna vlhkosť. Suché zrná sa balia do vriec, ktoré sa skladujú v Carmo de Minas v sklade COCARIVE a následne putujú na export.