Aktuálny deň praženia 21.4 pondelok. Objednávky odosielame utorky a štvrtky. Viac info TU. Doprava zadarmo na výdajne miesto od 49€.

Brazil Caixa Da Fruta - Praženie a balenie: espresso 500g

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
espresso 250g
espresso 250g
espresso 500g
espresso 500g
espresso 1kg
espresso 1kg

14,90 €
Na sklade
balenie

Svieža ľahká káva na každý deň s chuťou sliviek, nugátu a karamelu viac

Chuťový profil

slivky, nugát, karamel

 Región

Tres Pontas, Sul De Minas

Nadmorská výška

900-1100 m

 Odroda

arabica - zmes odrôd

 Spracovanie

 natural

Producent

Cocatrel Cooperative

Cupping scóre 83b/100b

 Príbeh

Cocatrel Cooperative bolo založené v roku 1961 v Tres Pontas a teraz sa rozrástlo na druhé najväčšie družstvo v Brazílii. Existuje viac ako 6000 členov, ktorí sú súčasťou družstva a majú 11 rôznych nákupných miest v celom regióne. Všetka káva je elektronicky označená a zaznamenaná pri doručení s jedinečným QR kódom, ktorý poskytuje plnú sledovateľnosť všetkých káv, aby pestovatelia presne vedeli, kde sa ich káva nachádza. Viac ako 50 % členov družstva pestuje kávu na pôde s rozlohou menšou ako 10 ha. Vo Falcon Specialty spolupracujú s pobočkou družstva s názvom Cocatrel Direct Trade, ktorá pracuje na získavaní najlepších káv a ich propagácii pre svojich členov.

Caixa De Fruta, čo v preklade znamená „Krabica s ovocím“, je zmesou vyrobené prevažne z jednej konkrétnej oblasti nazývanej Carmo De Cachoeira. Káva je vybraná pre jej profil červeného ovocia a smotanovej mliečnej čokolády tímom v Cocatrel Direct Lab, ktorý ju priradil k tejto profilovej zmesi. Káva musí mať čistý profil a musí mať hodnotenie 83 +.

Všetky kávy, ktoré sú súčasťou tejto zmesi, sa sušia v statických boxoch. Ide o 1 m hlboké boxy s objemom 15000 litrov čerešní, čo sa rovná 25-30 vrecúškam zelenej kávy. Boxy majú v spodnej časti ventilačnú mriežku, ktorá umožňuje cirkuláciu vzduchu zdola nahor cez sušiacu kávu. K dispozícii sú dva teplomery v rôznych hĺbkach, aby bola zaistená bezpečná teplota vždy pod 40 °C. Označujú sa ako statické kvôli tomu, že káva zostáva stále v boxoch a počas sušenia sa neotáča ani neotáča. Po vysušení sa káva nechá asi 1-2 týždne odpočívať a potom sa melie. Táto metóda umožnila výrobu ovocnejších a výraznejších profilov z bežného profilu, ktorý spájame s brazílskou prírodnou kávou.