Uganda Masira
Uganda je druhým najväčším producentom a najväčším exportérom kávy v Afrike. Vyrába sa 75% Robusta a 25% Arabica. Najlepšie oblasti pre Arabicu sú Bugisu a Kapchorwa na svahoch Mount Elgon v nadmorskej výške okolo 1900-2100 metrov.
Bariguna Coffee Ltd. založená v roku 2020 a v súčasnosti spolupracuje s dvoma výrobcami v Kapchorwe a Sipi Falls, a tak vytvára prístup pre kupujúcich v Európe, ktorí sa zaviazali k spoľahlivým a férovým vzťahom.
Túto kávu vyrába Dison Kareng z mesta Kapchorwa na východných svahoch hory Elgon. Dison spolupracuje s cirkevným projektom, ktorý sa zameriava na znevýhodnené deti a získava finančné prostriedky prostredníctvom marketingu kávy Kapchorwa v zahraničí. Po experimentovaní s rôznymi metódami spracovania vyvinul anaeróbnu fermentáciu ako svoju špecializáciu a dal sa do samostatnej výroby. Pracuje so skupinou 15 farmárov z dediny Masira v nadmorskej výške 1950 - 2050 m.n.m. Sú to malí farmári s plantážami približne 1 aker a 1000 stromami každý. V tejto oblasti prevláda odroda SL 14 a 28. Zo vzdialených fariem Dison vozí čerešne do svojho areálu v meste Kapchorwa, kde ich fermentuje vo vzduchotesných nádobách a potom ich suší na slnku. Výsledkom je úžasne bohatá a ovocná káva, ktorá nedávno vyhrala 1. cenu v pohárovej súťaži organizovanej Britskou vysokou komisiou v Ugande pre britský trh.